Copyright © 2017      Ontwerp en fotografie: Paul
Home
Home
Contact met Sharlih

Jij bent de Bron  (vervolg  satsang)

 

Wordt er iets in je wakker dat weet dat dit waar is, laat dan bezinken wat je ontdekt hebt, ook al begrijpt het denken het niet. Het woord appel is niet de appel zelf, je moet eerst een echte appel zien, voelen, ruiken, en proeven. Dán weet je pas wat er met het woord appel bedoeld wordt. Ook de woorden die je tijdens satsang hoort of die hier op deze website staan kunnen een levende werkelijkheid voor je worden. Niet als ze alleen als kennis in je hoofd worden opgeslagen, dan heb je er nog meer ballast bij.

Woorden verwijzen naar iets; ze verwijzen naar wat je bént. De stille, stralende Aanwezigheid, die maar één tijd kent, dat is nu en maar één plaats kent, die is hier.

Toch kun je, als je de woorden leest, diep geraakt worden, omdat de energie die de woorden vorm geeft rechtstreeks uit de Bron komt en niet vervormd is door een ego. Jij bent diezelfde Bron, die de woorden ziet en in jou gebeurt er iets met die woorden.

Stop, en voel wat er gebeurt. Wijst het ego ze af of is er diep vanbinnen iets wat zichzelf er in herkent? Als je de appel alleen maar in je mond houdt, en niet doorslikt, gaat hij rotten en ga je uit je mond stinken. Kauw goed op de woorden die je in Satsang hoort. Slik ze daarna door en laat ze met rust.

Dan verteren ze vanzelf. Als je hongerig bent naar de Waarheid moet dat zeker lukken!

 

Regelmatig zijn er Satsangs bij mij thuis in Kruisweg.                    Kijk hiervoor op de agenda